Yarış meydanı

Bakınız; Hipodrum.Rüyada yaris meydanim görmek, sevince, düsmana galip gelmeye, çocuklar için Kurani hatmetmeye, ati olan kimsenin o meydanda kendisini görmesi, o kimse için sanata ve ondaki maharetine isarettir.

Yarışma

Koşu yarışı yoksul için zenginliğe, yolcu için geri dönmeye, hasta için vefata, diğerleri için batıl ve faydasız işlere hız vermeye; Atlarla yarış yapmak gururlanmaya, mahzurlu işlere bulaşarak mal ve canı için zararlı ortamı oluşturmaya; Her türlü müsabbaka insanlar arasında çıkacak fitne ve bölücülüğe delalet eder.

Yarışmak

Rüyada kosu yarisi, hareket etmeye, oyun oynamaya ve batil seylere sürat vermeye veya fayda temin edilmeyecek yolculuga isarettir. Rüyayi gören hasta ise, ölür, fakir ise zengin, yolcu ise, yolculugundan döner. Rüyada atli olarak yarismak, mahzurlu bir is yapmaya, gururlanmaya, isarettir. Rüyada yansmak insanlar arasinda çikacak fitneye ve ayriliga isarettir.

Yarmak

Rüyada bir sey yarmak, ayriliga isarettir. Yahut bakire bir kizin evlenecegine isarettir. Rüyada bir seyi yarmak, hileye isarettir. Bir kimse rüyada büyük bir tas yarsa o kimse vali veya büyüklerinden birisini teftis eder. Bazen de bir seyi yarmak, Sünnet-i Seniyye gibi eserde varit olan seyleri arastirip karistirmaya isarettir.

Yarmak / yarılmak

Bir şeyi yarmak genç kızın evlenmesine, diğerleri için ayrılığa yahut hileye, Taş yarmak müfettiş olmaya, Bir evin duvarını yarıp eçiri girmek, o evin sahibesine kötülük yapmaya delalet eder. ( Ayrıca Bakınız; Odun, Odun Baltası.)

Yas (üzüntü)

Rüyasında yas tuttuğunu gören kimse sıkıntı ve dertlerinizden kurtulacak, rahat bir döneme girecek demektir. Rüyasında yas tuttuğunu gören kimse sıkıntı ve dertlerinizden kurtulacak, rahat bir döneme girecek demektir. Toprağın yarılması önemli bir değişikliğe işaret eder.Rüyada, bir kimsenin arkasindan yas tutmak veya yas tutan kimseleri görmek, genellikle hayirdir, sevinç ve mutluluktur. Bir baska rivayete görede: Rüyada […]

Yasak

Rüyada kendisine birşeyler yasaklanan insan hareketlerine dikkat etmelidir. Rüyada yasak bölgeye girdiginizi veya yasaklanan bir yerde bulundugunuzu görmek, size teklif edilen iki hususun hakkinda hangisini tercih edeceginizi bilmediginiz, ve mutlaka birisini seçmek zorunda kalacaginiz için düsünmeniz gerektigini gösterir.

Yasaklamak

Bakınız; İyiliği Emretme, Kötülükten Sakındırma.

Yasemin

Sevince, rahatlık ve diğer hayırlı şeylere, bilgin kimselere; bekar için evlenmeye, diğerleri için üzüntü, keder ve sıkıntılardan kurtulmaya, Açılmış yasemin bakire rızlarla evlenmeye delalet eder.Temiz aşk, derin duygular, mutluluktur.Rüyada yasemin görmenin tabirinde çesitli yorumlar vardir. Bazilari sevinç ve ferahliga, bazilari da hüzün ve kedere isarettir, demislerdir. Ibn-i Sirin’e göre; mevsiminde agaci üzerinde yasemin görmek bir […]

Tren SeferleriOtobüs SeferleriRüya TabirleriYemek TarifleriSinema Telefonlar