Sayıklamak

Rüyasında sayıklayan kimse özel yaşamıyla ilgili ağzından laf kaçırır.

Saymak

Yirmi, yüz yahut beşbin adet sayı saymak düşmana galip gelmeye; Yedi ve sekiz sayı saymak üzüntü ve kedere, dokuz adet saymak zor bir iş için fesatçı bir toplulukla konuşmaya, ona kadar saymak kemale ermiş bir işte bulunmaya yahut hacca gitmeye; Kırka kaadar sayla, söz verilen bir işih peşinde koşmaya, otuza kadar saymak yalan bsir vaade […]

Saz

Rüyada saz çalındığının görülmesi, sevinçli bir haber alınacağına ve yüreğinizin ferahlayacağına işarettir. Azla yetinen, pek de zeki olmayan bir kimseyi belirtir. Bir yerden saz kesmek böyle birisiyle arkadaşlık yapacak demektir.Rüyada saz çalmak veya çalanlari dinlemek, hakkinizda olmayacak dedikodularin yapildigini ve bundan dolayi çok üzüldügünüzü gösterir.

Saz / sazlık

Çalgı aleti olan sazı görmek bayağı kimselere ve düşük hazlara, Saz meclisi görmek kendilerinden hayır umulmayan topluluğa, Elinde sazı ile halk ozanı görmek, ince duygulu olmakla birlikte kıt kanat geçinen garip bir kimseye; Bir sazlıkta (kamışlıkta) ollduğunu görmek kaba ve hayırsız bir toplulukla beraber olmaya, Elinde birçok saz (kamış) olduğunu görmek az bir zahmetle elde […]

Sazan balığı

Rüyada sazan balığı görmek hayra yorulur. Sevinçli bir haber, para, şöhret ve aşk anlamına gelir. Rüyada sazan balığı görmek iyi şeylere işaret eder. Mutluluk getirecek bir habere, bol paraya ve üne yorumlanır. Rüyada sazan baligi yemek, zahmetsiz kazanç yolu bulmak hususundaki düsüncenizin yanlis olduguna, alin teri olmadan kazanilacak paranin haram oldugunu bilmeniz gerektigine isarettir.

Sazlık

Rüyada sazlık görmek , sıkıntı içine düşüleceğine ve bu sıkıntıdan bir dostun yardımı sayesinde kurtulacağına işarettir. Rüyada sazlık görmek, dert içine düşüleceğine ve bu dertten bir iyi arkadaşınızın yardımı sayesinde kurtulacağına yorumlanır. Rüyada sazlik bir yerde bulundugunu görmek, kaba ve hayirsiz bir toplum içinde bulunur. Bazi tabirciler sazlik, söz götürüp getirmeye isarettir, demislerdir.

Sebat

Uyanikken adeti tezlik ve acelelik olan kimsenin rüyada sebat ettiginl görmesi, nimete, hidayete, kuvvetli azme, islerinde itiyat ve temkinli hareket etmesine ve medhü senaya layik olmasina isarettir.

Sebat etmek

Hayatında sebatkar olmayan birinin kendini sebat ediyor görmesi irade gücüne, nimet ve hidayete, işlerinde ihtiyat ve temkinli olmaya ve bu özellikleriyle övülmeye delalet eder.

Şebboy

Rüyada sebboy çiçegi görmek ve koklamak, çok iyi bir karaktere sahip oldugunuz için, güvenilir bir kimse oldugunuza delalet eder. Bu huyunuzdan dolayi etrafinizda bulunanlari kendinizden uzaklastiriyorsunuz. Bu da size sadik olanlar ile zamanla size karsi güvenleri kirilarak sonunda ihanetle çalisabileceginizi gösterir. Bir baska rivayete görede: Rüyada sebnem görmek, refah, saadet ve mutluluga isarettir.

Sebe suresi

Abdulgani Nablusi’ye göre; Sebe suresini rüyasinda okuyan veya dinleyen kisi, dinden giden bir nimeti hiç beklemedigi bir anda elinde bulur, dünyada yalniz ibadetle mesgul olur, daima tenha yerlerde dolasir. Bir baska rivayete görede: Rüyada Sebe Suresini veya ondan bir parçayi okudugunu veya üzerine okundugunu görmek, dünyada zühd üzere yasamaya, silah tasimayi sevmeye, secaatli ve atilgan […]

Tren SeferleriOtobüs SeferleriRüya TabirleriYemek TarifleriSinema Telefonlar