Narçiçeği

Rüyada nar çiçegi veya nar çiçegi renginde bir sey görmek, bir yakininizin veya çocuklarinizdan birinin dügün töreninde hazir bulunacaginiza, bekar iseniz genç bir kimse ile tanisip nisanlanacaginiza ve bir tören yapacaginiza delalet eder.

Nargile

Eğlenceli ama yararlı olmayan söz, söylentidir.Rüyada nargile içtiginizi görmek, ümitsiz ve bos seylerle ugrasarak vaktinizi harcadiginiza isarettir. Bir baska rivayete görede: Rüyada nargile içmek, sünnet disi bir is yapmaya ve kötü aliskanliklara isarettir.Rüyada nargile içtiğini görmek; bazı kötü alışkanlıklarınızdan vazgeçmediğiniz taktirde başınızı belaya sokacağınıza işarettir.

Nas suresi

Nas suresini rüyasinda okuyan veya dinleyen kimseyi Hak Teala (C.C.), hasetlerin ve kötülerin serrinden emin kilar, O halkin, halk da onun serrinden emin olur. Isleri yolunda gidip, düsmanina üstün gelir. Bir baska rivayete görede: Rüyada Nas süresini veya ondan bir parçayi okudugunu veya Üzerine okundugunu görmek, rüya sahibinin arzu ve isteklerinin gerçekles-mesine, düsmana galibiyete, seytanin […]

Nasihat

Bir kimsenin hayırlı öğüdünü dinlemek Allah’tan korkmaya, öğütten kaçınmak bedbahtlığa; Düşmanın nasihatini dinlemek şeytanın ve nefsinin isteklerine uymaya, hiyanet ve aldanmaya delalet eder.Rüyada bir kimseye yapilan nasihat, hiyanet, kusur ve aldanmaya delalet eder. Bir baska rivayete görede: Rüyada bir sahsa düsmani tarafindan yapilan nasihat: “Bir de onlara: Süphesiz ki ben sizin iyiliginizi isteyenlerdenim, diye yemin […]

Nasır

Rüyada nası, sıkıntı, derttir. Kişinin elinde nasır varsa kişi uğraştıktan sonra kısmet alır.Rüyada nasir görmek üzücü, fakat çabuk geçici bir tehlikeye isarettir.

Nasr suresi

Rüyada Nasr süresini veya ondan bir parçayi okudugunu görmek; düsmanlar üzerine galip gelmeye, kiyamet gününde Allah’in Resulü ve sehitlerle beraber olmaya isarettir.

Natır

Rüyada hamamda oldugunuzu ve bir natira kendinizi yikattiginizi görmek, bu günlerde ibadetlerinizde ihmalkar davrandiginiza ve bu yüzden tövbe ve istigfar etmeniz gerektigine isarettir.

Naz

Rüyasında birisinin naz yaptığını gören kimse aldatılır.

Nazar

kendine nazar değdiğini görmek kötü niyetli birinden canına yahut malına küçük bir zarar isabet etmesine;Rüyada nazara uğramak, önemsiz birtakım şeyleri kendinize dert ederek, sıkıntıya düşünüyorsunuz demektir. Rüyada nazara uğramak, önemsiz birtakım şeyleri kendinize dert ederek, sıkıntıya düşünüyorsunuz demektir. Rüyada kendinize nazar degdigini görmek, hafif bir kaza geçireceginize isarettir. Bir baska rivayete görede: Rüyada kendisine nazar […]

Tren SeferleriOtobüs SeferleriRüya TabirleriYemek TarifleriSinema Telefonlar