Nakarat

Rüyada bir şarkının nakaratını dinlediğinizi görmek, sizin bir sinir kliniğinde tedavi görmeniz gerektiğine işarettir. Rüyasında bir şarkının nakaratını dinlediğini gören kişi sizin bir sinir hastanesinde tedavi görecek demektir. Rüyada bir sarki veya türkünün arasinda tekrarlanan bir nakarati isitmek, bir sinir klinigine bas vurmaniz gerekecegine isarettir.

Nakibi’l eşraf

Peygamber Efendimizin (s.a.v.) soyundan gelen şerif ve seyyidlerin başı olan kimseyi görmek müjdeye ve düşmana galip gelmeye; Şerif ve seyyid efendilerimizden yahut şerife ve seyyide hanımefendilerden birini rüyada görmek, – eğer Peygamberimizin soyundaan gelen bu kimse kitap ve sünnet ehli, temiz simalı ve güzel ahlaklı olarak, olmaları gerektiği gibi görülürlerse- emniyet ve güvene, her türlü […]

Nakıbul-eşraf

Rüyada nakibü’l-esraf olan bir kimseyi görmek “Andolsun ki, Allah israil ogullarindan sapasaglam söz almisdi. Biz içlerinden (ve nakiybierinden) on iki de kefil dikmistik. Allah (onlara) demiçdl ki “Ben muhakkak sizinle beraberim…” maide, a. 12 mealindeki ayeti kertmeye göre, müjdeye ve düsmana galip gelmeye isarettir.

Nakil

Rüyasında eşya nakleden kişi, sorumluluğunu başkasına verir ve rahatlar.Rüyada evden eve veya sehirden baska bir sehre tasindigini gören, uzak bir yere yolculuk eder.

Nakış

Rüyada nakış işlediğinizi görmek, işlerinizde başarıya ererken aşk hayatınızda büyük bir yenilgiye uğrayacağınıza işarettir. Nakışı başkası işliyorsa, başınıza gelecek bir olaydan ötürü karakola, mahkemeye veya hastahaneye düşeceksiniz demektir. Rüyada nakış işlediğini görmek, iş hayatında başarı kazanırken aşk hayatında büyük bir hayal kırıklığına ye uğramak şeklinde yorumlanır. Nakışı başka birinin işlediğini görmek, başınıza gelecek bir olay […]

Nakış / nakışçı

Nakış işlemek sabır ve irade gücüne, emek ve göz nuruyla hak edilen sevinç ve mutluluğa; Bekar erkeğin nakışli şeyler görmesi evlenmeye; Nakış işleyen birini görmek sünnet-i seniyyeye uyan kimseye; Taş yahut mermere nakış yapmak cahil kimselere hile yapmmaya; bakır nakışçısı baş ağrılarına ve düşmanlığa; antın ve gümüş nakışçısı belirgin hikmete, işi gereği gibi yapmaya; Nakışçı […]

Nakışçı

Rüyada nakisçi görmek, sünnet-i salihaya isarettir. Bazen de nakisçiyi görmek, hileye isarettir. Tas nakislayicisini görmek, cahil kimselere hile etmeye, bakir nakisçisin) görmek düsmanliga ve bas agnlarina, altin ve gümüs nakislayicisini görmek, açik ve asikar bir hikmete ve bir isi layikiyla yapmaya isarettir. Nakisçi görmenin, dünya magrur ve meftun olan ve kadinlari süsleyen bir kimseye isaret […]

Nakkad

Rüyada nakkad ve sarrafi görmek, hidayete ve serli kimselerden ayrilmaya delalet eder. Nakkad ve sarraf, kendisi için iyi seyleri seçip alan ve kötü seyleri terk eden kimse ile tabir edilir. Eger rüya sahibi alim ve dindarsa, ilmin iyisini ve dinin en sereflisini seçer. Dünya ehli ise, nefsi için dünyaca en iyi olanini seçer.

Nakkare( dümbelek)

Istanbul Türkçesinde “çifte nara” denilen nakkare, yani dümbelek görmek hayirlidir. Çünkü Peygamberimiz (SAV) Efendimiz sefere çiktiklarinda nakkare çaldirirlardi. Yorumcular bunun tabirinde anlasamamislardir. Bir kismi, hayra delalet eder, digerleri de mekruh ve rüyasi da hayirsizdir, diye yorumlamislardir.

Nakkaş

Rüyada bir yeri nakislayan bir kimseyi görmek, ayaginin veya kolunun kirilacagina, yolda dikkatli yürümesi gerektigine isarettir.

Tren SeferleriOtobüs SeferleriRüya TabirleriYemek TarifleriSinema Telefonlar